uluslararasi-matematik-tasarim-yarismasi-kazananlarMoskova’da düzenlenen Uluslararası Matematik ve Tasarlama Yarışması’nda Kırcaali Petko Raçov Slaveykov Lisesi’nde okuyan 12.sınıftan 3 öğrenci Geometrik Minyatürler kategorisinde derece kazandılar. Birinci yeri Cansua Ali, üçüncü yeri ise Gülbeyaz Ahmed ile Marinela Petkova ikilisi elde ettiler. Üçü de Vılço Milçev yönetmenliğinde lisede faaliyet sürdüren Matematik Okulu’nda yetiştirilmişlerdir.

Moskova’daki uluslararası müsabaka onların son öğrenci gösterisi değil. Yakın zamanda Makedonya’nın Üsküp şehrinde yapılacak matematik yarışmasına katılacaklar.

Rusya’dan döndükten sonra ilkokul günlerinde öğrenciler lise müdürü Milko Bagdasarov’a rapor sunmak için yanına vardılar. Öğrenciler, okul yönetiminin öğrencilere verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler, müdür ise yeni yeni başarılara imza atmalarını diledi.

Hatırlatmak gerekirse, Cansua, Marinela ve Gülbeyaz, artık Bulgaristan’da yapılan ulusal matematik konferanslarından birkaç ödül sahibi oldular. Kızlar, yayınlanan matematik konulu makaleleriyle de ün yaptılar. Onlardan birisi İngilizce yazılı ve Birleşik Amerika Devletleri’nde (ABD) bulunan dünya bilim arşivinde yer alıyor.

Reklamlar