Kardzhali Belediyesi Başkanı Errol Myumun bugün Kardzjali kasabasında bulunan Tarım ve Orman Meslek Lisesi bahçesindeki spor sahasının onarımına başladı.
Lise bahçesinde bulunan mevcut açık spor sahasının büyük onarım projesi BGN 161 178.53 değerindedir. 2024-2026 dönemlerinde Devlet ve Belediye Okullarında Spor Sahaları ve Spor Salonu Yapımı ve Büyük Onarım Ulusal Programı’nda KDV ile birlikte 80 000 BGN’dir. KDV ve ortak finansman 64 178, 53 BGN. Kardzhali belediyesi ve BGN bütçesinden 17 000. Kardzhali kasabasındaki Tarım ve Orman için hak sahibi PG bütçesinden. Mevcut bir açık hava spor sahasının – çitli ve aydınlatmalı futbol sahasının rehabilitasyonu ve tadilatı planlanıyor. Spor ekipmanları, güvenlik fileleri ve çit yapımı, aydınlatma armatürleri temin ve montajı yapılacaktır. Oyun parkı suni çimlerde sergilenecek. Oyun parkının girişine ulaşılabilir bir ortam sağlayacak rampa inşa edilecek.
Tarım ve Ormancılık için PG’de Bu yıl Kurdzhali’de 150 öğrenci okuyacak. Okulda beden eğitimi dersleri ile spor ve spor etkinliklerinin yapıldığı 1 spor salonu ve 1 spor alanı bulunmaktadır. Her paralel için (bu okul yılı için 6 paralel) bu sınıflar haftada 3 adet nitelikli beden eğitimi öğretmeni tarafından yürütülüyor.
FVS derslerinde her gün spor salonunda 3 paralel toplanıyor, bu da eğitim sürecinin normal yürütülmesine ve Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanan konudaki müfredatın uygulanmasına izin vermiyor. Spor sahasının onarımının ardından “Beden Eğitimi ve Spor” ve “Sportif Faaliyetler” müfredatla öğrencilere daha da kapsamlı beden eğitimi imkanı sağlanacak.
Beden Eğitimi ve Spor derslerinin güvenli bir şekilde yürütülmesini sağlayacak ve ergenler arasında fiziksel aktivite ve sağlıklı yaşam tarzı teşvik edilecektir.
Yordan Yovkov Üniversitesi, Vasil Levski İlkokulu, St. İlköğretim Okulu da yeni spor tesislerine kavuşacak. Kliment Ohridski, Perperek köyündeki “Paisiy Hilendarski” İlköğretim Okulu ve Vladimir Dimitrov – Master University’de, mevcut spor salonunun büyük onarımları gerçekleştirilecek.
Reklamlar