Разследването продължава. Ще се назначават експертизи, разпитват се свидетели, каза Христо Анчев

İnsan hatası, teknik arıza veya yanlış verilen bir komut.

Bu, “Graf Ignatievo” hava üssündeki L-39ZA “Albatros” eğitim uçağının düşmesine neden olan olayla ilgili soruşturmayı yürüten ekibin üzerinde çalıştığı üç ihtimaldir. Bu bilgiyi, Plovdiv Askeri Bölge Savcılığı’ndan Soruşturma Savcısı Binbaşı Hristo Ançev açıkladı.

“Pilot hatası, yani insan hatası mı, yoksa teknik bir arıza mı, yoksa komuta merkezinden yanlış verilen komutlar mı? Soruşturma devam ediyor. Uzman incelemeleri yapılacak ve tanıklar sorgulanacak,” dedi Ançev, BNT yayınında.

Olay yerinin korunduğunu belirten Ançev, şu an için ikinci bir incelemeye gerek olmadığını ekledi.

Ançev, olayın nedeninin bu kadar hızlı bir şekilde tespit edilemeyeceğini belirtti. Soruşturmayı yürüten ekip, kazanın olası sebeplerini daraltmak için kara kutudan alınacak verileri bekliyor. “Kara kutu hakkında bilgi vereyim; dün şahsen yerinde gördüm. Kara kutu bulundu ve askeri yetkililere göre nispeten iyi durumda. Muhtemelen veriler okunabilir. Ancak bu konuda nihai kararı uzmanlar verecek. Bunlar henüz ön bilgilerdir,” diye açıkladı Ançev.

Şalamanov, pilotların trajedisiyle ilgili bir başka sorumluyu daha işaret ederek bir entrika başlattı.

Yasal soruşturma süresi 2 aydır. “Gerekirse soruşturma, bu tür olaylar için yasal sınırlamaların dışında uzatılacaktır. Tüm uzmanlık incelemelerinin bu süre içinde tamamlanması zor olabilir, ancak tanıkların hepsi sorgulanacak. Bu teknik olarak daha kolaydır,” diye ekledi.

“Adli tıp, yani iki pilotun ölüm nedeninin belirlenmesi hızlı bir şekilde yapılacak. Ancak teknik incelemeler için aynı durum geçerli değil. Bu konuda, şimdiye kadar incelediğimiz diğer hava kazalarından edindiğim tecrübeyle konuşuyorum,” dedi.

Reklamlar