Oya CANBAZOĞLU

Ahmet Doğan, 34 yıl boyunca Bulgaristan siyasetinde “beylik” sürdüğünü düşünmüş olabilir. Halkın gerçek sorunlarını unutarak, kendi çıkarları doğrultusunda hareket eden bir lider olarak sahnede kalmaya çalıştı. Şimdi ise, utanmadan Razgrad’tan aday olmuş! Ama Razgrad halkı, bu oyunu görüyor ve ona gereken cevabı vermeye hazır.

Senin burada ne işin var, Doğan? Razgrad’ta bizim kendi insanımız yok mu ki sen aday oluyorsun?

Senin Köyün Yok mu, Ahmet Doğan?

Ahmet Doğan’ın adaylık başvurusu, insanlara şu soruyu sorduruyor: Senin kendi köyün yok mu, Doğan? Razgrad halkı kendi insanlarını tanıyor, sorunlarını biliyor ve bu sorunları çözmek için de yerel liderlere güveniyor. Razgrad’ta yerel halkın, kendi temsilcilerini seçmek gibi bir hakkı ve gücü var. Ancak sen, sanki halkın seni isteyeceğini zannederek buraya aday oldun. Kendi köyünden, kendi bölgenden bile desteği olmayan birinin Razgrad halkına verebileceği ne olabilir ki?

34 Yıllık Beylik: Boş Hayaller Üzerine

Ahmet Doğan, 34 yıl boyunca Bulgaristan siyasetinde kendini bir “bey” gibi gördü. Kendi saraylarında otururken, halkın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve beklentilerini unuttu. Yıllarca kendini dokunulmaz hissetti, halkın kendisine her seçimde oy vereceğini düşündü. Ama ne oldu? O 34 yıllık beylik, artık sona yaklaşıyor.

Razgrad halkı, seninle aynı hayalleri paylaşmıyor, Ahmet Doğan. Sen sadece kendi çıkarlarını düşünerek hareket ettin, halkın yanında olmadın. Şimdi ise bir kez daha halkın karşısına çıkarak oy istiyorsun. Ama Razgrad halkı, senin gerçek yüzünü gördü. Bu halk, kimlerin kendi menfaatleri için hareket ettiğini, kimlerin gerçekten halk için çalıştığını biliyor.

Razgrad Halkının Kararlılığı

Razgrad halkı, yıllardır kendi sorunlarını çözecek, halkın çıkarlarını savunacak liderler arıyor. Ahmet Doğan ise bu kategoride yer almıyor. Razgrad’ta yaşayan insanlar, kendi topraklarına, kültürlerine, değerlerine sahip çıkacak adaylara güveniyor. Doğan gibi, halkın sorunlarına uzak, sadece siyasi çıkarlarını koruma peşinde olan birine oy vermek, Razgrad halkı için kabul edilemez bir durumdur.

Razgrad halkı, yerel sorunlarına, kültürel değerlerine ve toplumsal beklentilerine uzak olan adayları desteklemez. Sen, Doğan, bu halkı tanımıyorsun, onların ne yaşadığını, ne beklediğini bilmiyorsun. Nasıl olur da bu halkın karşısına çıkıp, onlardan oy isteyebilirsin?

Senin burada işin yok! 34 Yılda Ne Yaptın?

Sen, Ahmet Doğan, 34 yıl boyunca ne yaptın? Yıllarca Türklerin lideri olduğunu iddia ettin ama gerçekte onların sorunlarına hiçbir çözüm getirmedin. Müslümanların vakıf mallarını geri vermedin, Türklere hak ettikleri seçilme hakkını tanımadın. Azınlıkların, Romanların, Pomakların sorunlarını yok saydın. Şimdi kalkıp Razgrad halkının önüne çıkıp oy mu istiyorsun? Bu halk, senin yıllarca ihmal ettiğin bir halk!

Razgrad halkı, senin ne yaptığını çok iyi biliyor. Bu halk, seninle aynı yolda yürümeyecek. Kendi halkının çıkarlarını yok sayarak saraylarda yaşamayı seçtin, halkı yalnız bıraktın. Şimdi ise bir kez daha halkın güvenini kazanmaya çalışıyorsun. Ama bu defa, Razgrad halkı sana oy vermeyecek.

Razgrad’ta Sana Yer Yok!

Razgrad, kendi liderlerini yetiştiren, kendi sorunlarını çözme iradesine sahip bir bölgedir. Burada, halkın gerçek temsilcileri vardır. Sen, Doğan, bu bölgeye uzaksın, halkın sorunlarına uzaksın, bu halkı tanımıyorsun. Razgrad’ta yerel halkın iradesine saygı gösterilmesi gereken bir süreç yaşanıyor ve bu süreçte senin yerin yok.

Bu seçimde Razgrad halkı, Ahmet Doğan’a oy vermeyecek. Senin 34 yıllık ihmalin, halkın sırtından geçinmen ve onların çıkarlarını yok sayman, bu defa cezasını bulacak. Razgrad halkı sana oy vermez, çünkü sen bu halkın sorunlarına çözüm getirmek yerine, onları yıllarca ihmal ettin. Kendi çıkarların için hareket ettin, halkın gerçek sorunlarına kulak tıkadın.

Razgrad’ta sana yer yok, Ahmet Doğan. Bu halk seni istemiyor, senin peşinde koştuğun çıkarları da kabul etmiyor. 34 yıl boyunca ne ektiysen, şimdi onu biçeceksin. Razgrad halkı kendi iradesini gösterecek ve seni bu seçimde dışlayacak.

Razgrad’ta halkın iradesi galip gelecek, senin beylik dönemin sona erecek!

Reklamlar