Musa VATANSEVER

Bugün Mevlit Kandili…

Türk İslam aleminin en mübarek gecelerinden biri. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) dünyaya gelişiyle insanlığa rehberlik eden nurun hatırlandığı bu özel gece, hepimize bir muhasebe fırsatı sunar.
Bu gece, tövbe etmek, içsel arınma yaşamak ve geçmişin hesaplarını gözden geçirmek için bir fırsattır. Ve bugün, Ahmet Doğan’a sesleniyorum: Bugüne kadar yapmadığını, hayatında ilk kez bu gece yap.

Bugüne kadar, siyasi entrikaların, güç mücadelelerinin ve çıkar ilişkilerinin içinde kayboldun. Halkına hizmet etmesi gereken bir liderken, kişisel hırslarının esiri oldun.

Bugün, bu Mevlit Kandili gecesinde sana çağrımız var: Gözlerden uzak, kimsenin seni tanımayacağı küçük bir camiye git. Kimseyi kandıramayacağın, sadece Allah’ın huzurunda olacağın bir yerde sabaha kadar dua et.
Ellerini semaya aç ve tövbe et. Kendinle yüzleş.

Bu gece, sadece halkına değil, kendine de dürüst olma vaktidir.

Hayatında bir kez dürüst ol.

Hayat boyu yaptığın hesapların, işlediğin kötülüklerin af olmasa bile, belki tövbenle bir iç huzuru bulur, ilahi adaletin sana merhametle tecelli etmesini sağlayabilirsin. Her şeyden öte, ölümün hayırlı olabilir. Hepimiz bu dünyadan göçeceğiz; önemli olan, geride bıraktıklarımız ve bu dünya ile ahirete nasıl bir miras götürdüğümüzdür.

Ahmet Doğan, yıllarca halkını kandırarak, kendi çıkarların için bir hayat inşa ettin. Ancak bu hayatın sonu geldi.

Mevlit Kandili, sana bir şans daha sunuyor.

Bu gece, Allah’ın huzurunda tövbe ederek biraz olsun hayırlı bir iş yapma fırsatın var.

Belki, hiçbir şey geri gelmeyecek; belki geçmişin karanlığı hep seni takip edecek.

Ama en azından bu mübarek gecede içsel bir arınma yaşaman, senin için yeni bir kapı olabilir.

Bizden söylemesi… Biz sadece tebliğ ederiz.

Bizim görevimiz bu. İnsanlara doğruyu hatırlatmak ve iyiliği tavsiye etmek. Bugün, sana da bu görevle sesleniyoruz. Bu geceyi boş geçirme.

Halkını aldatarak geçen yılların ardından, belki de ilk kez gerçekten samimi bir şekilde tövbe etme fırsatını değerlendir.

Bu Mevlit Kandili, Türk ve İslam alemi için rahmet, bereket ve huzur getirsin. Dualarımız, mazlumların, zorda kalanların ve kalplerine nur arayanların üzerine olsun. Filistine Doğu Turkistana ve dünyaya barış getirsin.
Ahmet Doğan, belki sen de bu gecede bir ışık bulur ve geçmişini yeniden düşünürsün.
Hayırlı kandiller.

Reklamlar