Anayasa hukuku öğretim görevlisi, “Yeni başsavcının seçimi için toplumun nabzını yoklamalarını bekliyorum,” dedi.

Anayasa hukuku öğretim görevlisi Doç. Nataliya Kiselova, “İvan Geşev’in başsavcı görevinden alınmasından sonra, yeni birinin seçileceği açıklandı. Hızla Borislav Sarafov seçildi,” diyerek hatırlatmada bulundu.

Kiselova, “Beklediğim, yeni başsavcının seçimi için toplumun nabzını yoklamaları. Eğer toplumsal bir memnuniyetsizlik olmazsa, Kasım ayında görevi sona erecek olan VAS (Yüksek İdare Mahkemesi) başkanının seçim sürecini de seçimlerden sonra başlatacaklar,” diye ekledi.

Ona göre, seçimlere kadar Yüksek Yargı Konseyi (VSS) temkinli davranacak.

Kiselova, “Merkez Seçim Komisyonu (CİK), DPS’nin her iki fraksiyonunun da seçimlere kaydolma talebini reddederek doğru bir adım attı. Aynı anda iki koalisyonun da Komisyon’da temsilcisi vardı. VAS’ın (Yüksek İdare Mahkemesi) bir koalisyona, elektronik başvuru yaptığı için tanıdığı avantaj tartışmaya açıktır. İçeride herhangi bir koalisyon anlaşması bulunmamakla birlikte, başvurunun bir imza listesi ile de desteklenmediği görülüyor. Bütün belgeler aslında 2 Eylül öğleden sonra sunulmuştur,” dedi. Bu açıklama, yaklaşan seçimler için “DPS-Doğan” ve “DPS-Peевски”nin kaydıyla ilgili yapıldı.

Reklamlar