“Kaptan Andreevo” sınır kapısında ele geçirilen rekor miktarda altının değeri 10 milyon levayı aşıyor.

Kaptan Andreevo’da gümrük memurları rekor miktarda, 120 kilogramdan fazla altına el koydu. Altın külçeleri, takılar ve dökümler ele geçirildi. Bulgar vatandaşı olan sürücü gözaltına alındı ve hakkında suçlama yöneltildi.

Haskovo Bölge Savcılığı, Gümrük Ajansı, DANS, İçişleri Bakanlığı ve Sınır Polisi temsilcileri olayla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Dün savcılık, 47 yaşındaki bir Bulgar vatandaşını, çok sayıda altın eşyayı sınırdan geçirme girişimi nedeniyle suçlu buldu. Kaçakçılığın konusu, özellikle büyük miktardaki altın eşyalar. Bu altın eşyaların değeri 10 milyon levayı aşıyor.

Altın eşyaların saklandığı gizli bölme, araçta son derece iyi kamufle edilmişti. İçişleri Bakanı, araştırmacıların bu bölmeye ulaşmasının saatler sürdüğünü belirtti.

“Altın külçeler son derece yüksek saflıkta ve farklı ağırlıklarda. Kaçakçılık konusu olan bu eşyalar, Bulgar plakalı bir araçta gizlenmişti. Şüpheli gözaltında. Tutuklama talebiyle ilgili sürecin devam edeceği açıklandı,” dedi bölge savcısı.

DANS Başkan Yardımcısı Georgi Georgiev, bu kaçakçılık hattının birkaç aydır izlendiklerini belirtti. Sürücü, soruşturma sırasında kurumlara iş birliği yaptı. Araçta sürücü ile birlikte Bulgar ve Türk vatandaşı olan bir başka erkek daha bulunuyordu.

Reklamlar