Raziye ÇAKIR

Sevgi, sabır ve zaman… Hayatımızda bizi ayakta tutan bu kavramlar, zaman zaman ağır yükler gibi gelir üstümüze. “Sevgim kelepçelenmiş garip kalbime, dünyanın dertleri düşmüş benim üstüme” diye başlayan duygular, aslında herkesin yaşadığı bir içsel çalkantının ifadesidir. Her birimiz zaman zaman bu derin sarsıntıları yaşarız; aşk, hayatın zorlukları ve belki de en çok kendi içimizdeki mücadeleler…

Aklımızla bir türlü dengeyi bulamıyoruz, “Akım olamıyorum ben kendi kendime” diyerek ifade edilen bu içsel karmaşa, insanın kendi ruhuyla yüzleşme anını anlatır. İşte burada sabır devreye girer. Çünkü sabır, her şeyin ilacıdır. Zamanla yaralar iyileşir, kalpteki yükler hafifler. Ama bu süreçte unutulmaması gereken bir şey vardır: Allah.

Sevginin ve Aşkın Yükü

“Sevgime söylemem bir zaman güle güle” diyen bir yürek, aslında sevginin kalıcı olduğunu, asla vazgeçilemeyeceğini anlatır. Kalpte taşınan bu ağır sevgi yükü, bazen dertli bir hal alır. Aşk, insanı her gün yeniden sınar, her gün acı çektirir, ama bir o kadar da olgunlaştırır. “Şu aşkımdan rahatım acı çektiklerimle” derken, insanın hem aşkın hem de hayatın getirdiği sıkıntılarla nasıl mücadele ettiğine şahit oluruz.

Her ne kadar zorlayıcı olsa da, hayatın ve aşkın bize sunduğu bu sınavlar bizi güçlendirir. Çünkü insan, bu zorluklarla büyür, gelişir ve daha sabırlı bir ruh haline bürünür.

Allah’a Olan İnancın Gücü

Hayatın zor dönemlerinde, sabır ve sevgiyle ilerlerken unutmamamız gereken en önemli şey Allah’tır. “Allah’ı unutma, Allah’tan korkan insan en değerli insandır” derken, aslında her insanın gönlünde Allah’a yer açması gerektiğini hatırlıyoruz. Çünkü bir insanın kalbine Allah sevgisi yerleştiğinde, dünya da güzelleşmeye başlar. Dünyanın dertlerinden kaçmak yerine, Allah’a sığınmak ve ondan güç almak, her türlü sıkıntıyı aşmanın yoludur.

Yeni dünyada, insanların başına polis dikmektense, gönüllerine Allah’ı yerleştirmek için mücadele etmeliyiz. Çünkü kalpte Allah varsa, dünyadaki güzellikleri görmek de o kadar kolaylaşır. İnsan Allah’a ne kadar yakın olursa, o kadar huzur bulur. Bu yüzden Allah sevgisiyle dolu bir dünya, herkesin hayal ettiği o güzelliklere ve barışa kavuşur.

Dünyanın Gerçek Güzelliği

Bu dünya, hepimizin bir sınav alanıdır. Her birimiz kendi mücadelemizi verirken, sabrın, sevginin ve Allah’a olan inancın ne kadar önemli olduğunu öğreniriz. Bunu başarabildiğimizde, hayatın yükü hafifler ve dünyanın güzellikleri daha görünür hale gelir. Allah’ın her yerde olduğunu gönlümüze koymak, bu dünyayı güzelleştirmek için atılacak en önemli adımdır.

Sonuç olarak, sevgi, sabır ve Allah’a olan inançla yaşanan bir hayat, her türlü zorluğun üstesinden gelmenin anahtarıdır. Allah’ı gönüllere yerleştirerek hem kendimizi hem de dünyayı güzelleştirebiliriz.

Reklamlar