İçişleri Bakanlığı, siyasi sistemin bir yansımasıdır ve politikacılarımız nasılsa, İçişleri Bakanlığı da öyledir.

“Polislerin ve askerlerin mesleği böyledir – bize, ölmemiz için para ödüyorlar. İçişleri Bakanlığı, siyasi sistemin bir fonksiyonudur ve politikacılarımız nasılsa, İçişleri Bakanlığı da öyledir. İçişleri Bakanlığı seçim yapmaz ve kazanmaz.” Bu sözler, “Nova TV”de yayınlanan “Uyan” programında, “Graf Ignatievo” hava üssü yakınlarında iki pilotun hayatını kaybettiği trajik olayla ilgili olarak eski İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Kalin Georgiev tarafından dile getirildi. Georgiev, eğitim uçuşu sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Georgiev, siyasi konulara da değindi. İçişleri Bakanlığı’nın seçim yapmadığını ve kazanmadığını vurgulayan eski genel sekreter, “Politikacılar, hem kendilerinde hem de bizde her şeyi yok ediyorlar. Elbette, oy satın alma ve seçim süreciyle ilgili diğer suçlar var. İçişleri Bakanlığı bu kişileri çok iyi biliyor, çünkü onlar başka suçları da işliyorlar,” diye ekledi.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı’nın siyasi sistemin bir fonksiyonu olduğunu ve politikacılarımız nasılsa, bakanlığın da öyle olduğunu belirtti. “Polisler koruyuculardan memurlara dönüştü. Bunu yapan yine bu politikacılardır. İçişleri Bakanlığı sürekli, akıl almaz şekilde yeniden yapılandırılıyor. Amaç, bir tarafı kaldırıp ‘bizimkileri’ yerleştirmektir. Gerçek reformlar için hiçbir istek yok,” dedi eski devlet sekreteri.

– – –

Hatırlatıyor: Son 35 yılda, Bulgar siyasi sınıfı yavaş ve sadist bir metodiklikle Bulgar Ordusu’nu ve özellikle Bulgar savaş havacılığını yok etti.

Bulgar politikacıların, kazalarda hayatını kaybeden Bulgar askerleri konusunda kendileri dışında kimseyi yargılama hakkı yoktur.

Reklamlar