İnsanlığın kökeni için kazı çalışması başladı İnsanlığın kökenine ışık tutmak isteyen Bulgar arkeologlar, ilk insanın Doğu Akdeniz’de yaşadığı tezini ispatlamak için kazı çalışması başlattı
Bulgar arkeologlar ilk insanın Doğu Akdeniz’de yaşadığı tezini ispatlamak için başlattığı kazı çalışması sayesinde bundan 7.2 milyon yıl önce yaşamış olan bir ön insan türüne ait kalıntıları ve insanlığın başlangıcıyla ilgili tezi bir kez daha bilim dünyasının gündemine taşıdı.
Gazete Habertürk’te yer alan habere göre, insanın en eski akrabası olduğu düşünülen bu türe ait kalıntılara, Yunanistan ve Bulgaristan’da yürütülen kazılar sırasında ulaşıldı. “Graecopithecus freybergi” adı verilen ve bundan 7.2 milyon yıl önce yaşamış olan türe ait çene fosili 1944’te Yunanistan’da, diş fosili ise 2009’da Bulgaristan’da bulunmuştu.
İNSANLIĞIN KÖKENİ DOĞU AKDENİZ’DE Mİ?
Bulgar arkeologlar, bu keşiften 9 yıl sonra daha fazla bilgiye ulaşmak umuduyla kazı çalışmalarına yeniden başladı. Bulgaristan Bilimler Akademisi öğretim üyesi ve Doğal Yaşam Müzesi Müdürü Profesör Nikolai Spassov buluşu, “Bu araştırma insanlık tarihinin ilk adımları ve zamana dair tüm fikirleri değiştirecek” sözleriyle değerlendirmişti. İnsanlığın Doğu Akdeniz’de filizlenmiş olabileceğine dikkat çeken Spassov, ilk insanların iklim değişikliği nedeniyle Afrika’ya göçmüş olabileceğini düşünüyor.