Avrupa Parlamentosu milletvekili, Kuzey Makedonya’daki Bulgarlarla ilgili ayrımcılığı skandal bir şekilde gizlemeye çalıştı.

Avrupa Parlamentosu milletvekili İlhan Küçük, şimdi Avrupa Parlamentosu’ndaki meslektaşlarına karşı “baskılar” nedeniyle ağlarken, pek de masum değil. Yolsuzluk ve dolandırıcılık onun doğasında var. “Lupa” sitesi, DPH kaynaklarına dayanarak, Küçük’ün önceki Avrupa Parlamentosu döneminde Kuzey Makedonya’dan 1,5 milyon euro rüşvet aldığını bildirdi.

Bu rakam karşılığında İlhan Küçük, komşularımızın davasını savunmak zorundaydı. Kuzey Makedonya’da orada yaşayan Bulgarların insan haklarının sistematik ihlalleri, ayrımcılık ve nefret dilinin günlük yaşam haline geldiğini gizlemeye çalıştı.

Küçük, yasal olmayan paraları Haskovo’daki “Hak ve Özgürlükler İttifakı” listesinde yer alan Müyüm Müyüm’ün şirketleri aracılığıyla aklamış. Müyüm’ün Sofya, Haskovo ve Plovdiv’de faaliyet gösteren birkaç inşaat şirketi bulunuyor. Şirketlerinden biri olan “Green Castle”, Sofya’nın merkezi ile “Dırvenitsa” ve “Malinova Dolina” bölgelerinde lüks gayrimenkuller inşa edip satıyor.

Önceki Avrupa Parlamentosu döneminde İlhan Küçük, Kuzey Makedonya ile ilgili rapor hazırlayıcıydı ve bu süreçte komşularımız için olumlu bir rapor sunmaya çalışarak büyük bir skandal yarattı. Bu durum, GERB-SDS tarafından son derece sert tepkilere neden oldu. O dönem Alexander Jordanov, “Bu, Bulgar ulusal çıkarlarına ve Kuzey Makedonya’daki Bulgarların insan hakları gibi temel Avrupa değerlerine bir ihanet” dedi.

Öfkesinin nedeni, Küçük’ün raporunda Makedonya’daki Bulgarların ayrımcılığına ve nefret diline dair en ufak bir kelime bile bulunmamasıydı. Ayrıca, rüşvetin yanı sıra Küçük, Üsküp Amerikan Üniversitesi’nden “doktor honoris causa” unvanı da aldı.

VMRO’dan Krasimir Karakachanov, Küçük’e karşı daha da öfkeli bir şekilde patladı: Avrupa milletvekilinizin, Makedon Bulgarlarını Skopje’deki politikacıların insafına terk etmek istemesinde hiçbir yanlışlık görmüyor musunuz? Bir Bulgar politikacının, Makedonya’daki Bulgar ulusal çıkarlarını koruyan tek metinleri ortadan kaldırmaya çalışmasında skandal bir durum görmüyor musunuz?

Sayın Küçük’ün onursal unvanı ile sonrasında sergilediği radikal anti-Bulgar eylemleri arasında bir bağ görmüyor musunuz? ‘Doktor honoris causa’nın arkasında başka bir şey olabilir mi?’ diye sordu kamuoyuna.

DPH iç kaynaklarına göre, İlhan Küçük’ün şu anda 8 milyon levaya mal olan mülkleri bulunuyor. “Sofya’ya geldiğinde cebinde bir kuruş yoktu, ama oldukça hızlı bir şekilde bunları edindi,” diyor DPH üyeleri.

Reklamlar