İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, an itibariyle ülkede faal yangın yok. Son günlerde yangın felaketi yüzünden binlerce dönüm orman, tarım ve otluk arazilerden oluşan geniş çaplı alanlar kül oldu.

Yapılan değerlendirme sonucu yangın sayısında geçen yıla nazaran yüzde 10 oranında artış olduğu anlaşıldı. Yangınla mücadeleye yüzlerce itfaiyeci, jandarma, polis, orman görevlisi, askeri personel ve gönüllü katıldı. AB Sivil Savunma Mekanizmasının devreye girmesiyle İspanya Krallığı ve Çek Cumhuriyeti’nden ekipler yüksek irtifa yangınlarını söndürme çalışmalarına katılırken, Türk itfaiye ekipleri de yardıma koştu.

Dün öğleden sonra Istranca köyü ve 204-205 piramidi bölgesinde iki noktada yangının yeniden alevlendiğine dair ihbar alınması üzerine, 5 itfaiye aracıyla 16 itfaiyeci hemen bölgeye sevk edilerek, yangın yayılmadan söndürüldü. Ekipler durumu takip etmek üzere geceyi orada geçirdi.

Yunanistan’da sınıra yakın faal olan yangının Bulgaristan tarafına sıçrama tehlikesi olmadığını bildiren yetkililer, olası bir değişiklik yaşanmasında harekete geçmeye müteyakkız durumda yeterli ekip ve ekipman konuşlandırdı. Yunanistan’da havadan yangın söndürme mücadelesi devam ediyor.

BNR

Reklamlar