Bulgaristan Radyosu’na konuşan Frankfurt bölgesinde seçim sandığı üyesi Katya Zlatkova, seçim gününün normal seyrettiğini söyledi. Zlatkova, Bulgaristan vatandaşlarının oy vermesini zorlaştıran iki unsuru dile getirdi. Birincisi, haziran ayındaki seçimlerden farklı olarak seçim sandığının adresinin değişmesi, ikincisi ise bugün Frankfurt’ta düzenlenen maratondan dolayı yapılan trafik organizasyonu:

Katya Zlatkova

Katya Zlatkova

“Frankfurt’taki seçmen sayısı yıllar içinde değişiklik gösterdi. Haziran seçimlerinde yaklaşık 800 kişi oy kullandı ama şimdi kaç kişinin oy kullanacağını tahmin edemiyorum. Haziran ayında sadece Frankfurt’ta yaklaşık 800 kişi vardı, ancak 20 kilometre mesafede daha iki seçim sandığı vardı. Şu anda Frankfurt civarında Darmstadt, Dittenbach, Mainz vb yerlerde de seçim sandıkları var. ”

Seçmenlerle yaptığı görüşmelerin ardından Katya, bugün oy vermelerinin başlıca nedenlerinden bazılarını şöyle sıraladı:

Farklı görüşler var ama en öne çıkan, seçmenin vatanına, akrabalarına, orada yaşayan insanlara karşı sorumluluk bilincine sahip olması. Tabii, kendilerini ilgilendirmediği düşüncesiyle oy vermek istemeyenler de var,” dedi Katya ve verilen her oyun önemine vurgu yaparak, Bulgaristan vatandaşlarını oy kullanmaya çağırdı.

Çeviri: Bedriye Haliz

Reklamlar