Ahmed Doğan’ın, Burgaz yakınlarındaki “Rosenets” doğa parkındaki ve Sofya’nın Boyana semtindeki Beliovodski Yolu’ndaki gösterişli rezidanslarının yanı sıra Sofya’da üçüncü bir lüks mülkü de tamamen ücretsiz olarak kullandığı, eski ortağı Danail Papazov’un açıklamalarıyla ortaya çıktı.

Hafta başında, eski Ulaştırma Bakanı ve şimdiki iş adamı Papazov, medyaya ünlü Boyana saraylarının hemen yakınında yer alan geniş bir bahçeye sahip iki katlı bir evi gösterdi. Bu ev de, DPS’nin onursal başkanının kullanımındaymış.

Ahmed Doğan’ın saraylarının yıllık masrafı 5 milyon levaya ulaşıyor.
Emlak uzmanlarına göre yaklaşık 2 milyon euro değerinde olan bu evde, Ahmed Doğan’ın oğlu, eşi Paloma ve iki çocuğuyla birlikte yaşıyormuş. Ancak, Doğan’ın oğlu iki hafta önce evi boşaltmış, evi tamamen temizledikten sonra anahtarları birkaç gün önce Danail Papazov’un bir temsilcisine teslim etmiş.

Kısa bir süre önce, Ahmed Doğan Boyana’daki okullar büyüklüğündeki saraylardan ve Karadeniz kıyısındaki Rosenets limanı yakınlarındaki büyük konutlardan aceleyle çıkmak zorunda kalmıştı. Danail Papazov, “Hermes Solar” ve “Delta Epsilon” şirketlerinin temsilcisi olarak, geniş mülklerin sahibi olduklarını ve onursal DPS liderinin bu mülkleri hiçbir sözleşme olmaksızın kullandığını ve derhal tahliye etmesi gerektiğini bir mektupla medyaya açıklamıştı. “Weekend” gazetesinin geçen sayısında açıkladığı gibi, Doğan’ın saraylarının, yatlarının ve limuzinlerinin yıllık bakımı 5 milyon levaya mal oluyor.

Reklamlar