Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan 192 saatlik ‘Çilek Yetiştiriciliği’ kursuna kayıt yaptıran 56 kursiyerden belge almaya hak kazanan 34 kursiyer için belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Sultanhisar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan 192 saatlik ‘Çilek Yetiştiriciliği’ kursuna kayıt yaptıran 56 kursiyerden belge almaya hak kazanan 34 kursiyer için belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Sultanhisar Halk Eğitim Merkez Binasında düzenlenen tören, Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, Sultanhisar Belediye Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, Sultanhisar Emniyet Amiri Özgür Çetin Çınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İdris Selçuk, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, Çilek Yetiştiriciliği Kursu Kursiyerleri ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.
Sultanhisar Kaymakamlığı AB Proje Biriminin 2013 Teklif Çağrısı döneminde Hayat Boyu Öğrenme Programı Leonardo da Vinci Ortaklık Projeleri ile ilgili yapmış olduğu ‘Kaynakların Etkili Olması, Çevrenin Korunması İçin Yenilikçi Metotlar ve Stratejiler’ adlı projenin kabul edildiğini hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halil Bağrık; “Proje ortağı Romanya, İspanya, İtalya, Polonya, Bulgaristan ülkelerinden oluşurken, sessiz ortak olarak ta Sultanhisar Ziraat Odası bu projede yer alıyor. Projemiz iki yıl süre ile uygulanacak ve 2014 yılı sonbaharında tüm proje ortak ülkeleri Sultanhisar ilçemizde ağırlanacak. Proje uygulanmasında tarımsal açıdan Sultanhisar ilçesinin değerlendirmesi düşünülerek bu kaynakların daha etkili, tasarruflu kullanılmasının yöntemleri üzerinde çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar çilek tarımını daha etkili, verimli hale getirmeyi, çiftçilerin bu konuda bilgilerinin arttırılmasını hedeflemektedir” dedi.
ADANA-TARSUS-SİLİFKE’DE ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ İNCELENDİ
Bunun için projeye bağlı olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce ‘Çilek Yetiştiriciliği’ kursu açıldığını ifade eden Halil Bağrık; “Kursumuz 11 Kasım 2013 – 24 Mart 2014 tarihleri arasında, çiftçilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaşılmıştır. 192 saatlik bu kursa 56 kursiyer kayıt yaptırmıştır. Bazı kursiyerlerin şahsı işlerinden dolayı kursa yeterli süre gelemediklerinden ancak 34 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Kursumuza çilek yetiştiriciliğinin yanı sıra, kursumuza davet ettiğimiz uzmanlarca çiftçilerimize tarım sigortası ve iyi tarım konularında da bilgiler verilmiştir. Bu kursa katılan çiftçilerimizi 21-24 Şubat 2014 tarihleri arası ülkemizde çilek tarımın en gelişmiş bölgeleri olan Adana-Tarsus-Silifke şehirlerinin çilek yetiştirilen yerlere 38 kişinin katılımıyla inceleme gezisi düzenlenmiştir. Özellikle Silifke’de gezilen seralar, soğuk hava depoları, topraksız tarım çiftçilerimizin yoğun ilgisini çekmiştir. Çilek çeşitlerini ve yetiştirme ortamları yerinde incelenmiş, ayrıca kursiyerlerimiz çilek tarımında kullanılan tarım araçlarını da inceleme fırsatı bulmuşlardır” dedi.
Halk Eğitim Merkezi’nde göreve başladığımızdan bu yana hep ilkleri yapmaya çalıştıklarını söyleyen Bağrık; “Çilek Yetiştiriciliği kursu da bunlardan bir tanesidir. Gerek yerel basınımız gerekse dergilerde Sultanhisar Çileği ve Halk Eğitim Merkezi yoğun olarak yer aldı. Dolayısıyla bölgemizde ve ülkemizde Sultanhisar çileği ve halk merkezi faaliyetleri tanıtımı yapılmış oldu. Bütün bu çalışmalar gösteriyor ki proje ve kursun amacına tam olarak ulaştığı görüldü” ifadelerini kullandı.
Merkez Müdürü Bağrık, halk eğitim merkezimizin tüm faaliyetlerinde daima kendilerine desteklerini esirgemeyen kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti. Konuşmaların ardından özverili çalışmalarından dolayı Kurs Öğretmeni Sevtap Erbilek’e ve Çilek yetiştiriciliği kursuna yapmış olduğu katkılarından dolayı Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan’a plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edilirken, kursiyerlere de ‘Çilek Yetiştiriciliği’ kursu bitirme belgeleri dağıtıldı. Tören sonunda protokol üyeleri ve davetlilere çilek ve çilekli kurabiye ikram edildi. – AYDIN