Raziye ÇAKIR

Cumhuriyet Bayramı’nın Anlamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye halkının ve Bulgaristan Türkleri’nin de içinde bulunduğu Büyük Türk Dünyası’nın bayramıdır. Bu özel günü, BULTÜRK adına kalpten kutluyoruz. Cumhuriyetimiz, geçmişte yıkılıp kalkan, ölüp dirilen, bir türlü tutmayan cumhuriyetlerden değildir. Adil imparatorluk geleneğinden süzülen milli irademizle kurulmuştur.

Türk Devleti’nin Selamı

Cumhuriyet Bayramı, halk irademizin iktidara bürünüp dünyayı Türk devletiyle selamladığı gündür. 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet, Büyük Atatürk Davası’nın bir simgesi olarak karşımızda durmaktadır. Cumhuriyetimiz, özgürlüğün, demokrasinin, bağımsızlığın ve egemenliğin kalesidir.

Turan Serüveni ve Zafer

Turan serüvenimiz, Türkleri topraksız ve devletsiz bırakma niyetindeki emperyalizmi denize döktüğümüz gün başlamıştır. “Yurtta sulh, dünyada sulh!” ilkemizle terörle mücadele amacımız belirlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milli irademiz bölgesel dehadan küreselliğe taşınmıştır.

Dağlık Karabağ Zaferi

101. yıldönümünde, Dağlık Karabağ’daki zaferimizle bir tarih yazdık. 27 Eylül’den beri süren bu mücadelenin sonucunda Azerbaycan cephelerinden ZAFER haberleri geldi. Ermeni işgali altındaki topraklar, Azerbaycan halkının öz vatanı olarak geri alındı.

Kardeşliğin Gücü

Bir millet, iki devlet olarak birleşen Türkiye ve Azerbaycan bayrakları, kardeş bayraklar olarak yan yana dalgalanıyor. Dağlık Karabağ’daki zafer, Türk Dünyası’nın gücünün bir simgesi olarak tarihe geçmiştir. Bu zafer, Türk ruhunun yenilmezliğini ve silahının üstünlüğünü kanıtlamıştır.

Yeni Türk Dünyası

Gelecekte Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla birlikte Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrakları da yan yana dalgalanacak. Akdeniz’den Çin sınırına kadar, Yeni Türk Dünyası’nın coğrafyası, Büyük Türk Dünyası olarak selamlanacaktır.

Sonuç: Kutlu Olsun Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Hepimizin en mutlu günleri olsun. Bu bayramı okuyan ve paylaşan herkese teşekkürler.

Reklamlar