Bulgaristan Hava Kuvvetleri, Belarus’ta modernizasyonu tamamlanan ilk Sukhoi Su-25 tipi savaş uçaklarını teslim aldı.
Bulgaristan ve Belarus arasında 2018 yılında 85,5 milyon ABD Doları tutarında imzalanan sözleşme kapsamında 14 adet Su-25’in modernizasyonu için anlaşma sağlandığı açıklanmıştı.
Ancak daha sonra modernize edilecek uçakların sayısının 8’e düşürüldüğü öğrenilmişti.
![](https://i0.wp.com/www.airturkhaber.com/wp-content/uploads/2020/10/bulgar-su-25-yeni.jpg?w=640&ssl=1)
Geçtiğimiz günlerde ise Belarus’un Baranovichi’deki 558.Havacılık Onarım Tesisi’nde modernizasyonu tamamlanan 3 adet Su-25 uçağı Bulgaristan’a teslim edildi.
![](https://i0.wp.com/www.airturkhaber.com/wp-content/uploads/2020/10/bulgar-su-25-yeni2.jpg?w=640&ssl=1)
Modernize edilen uçakların Bulgaristan’ın Bezmer Hava Üssü’ne gönderildiği açıklanırken, uçaklardaki yeni dijital boyaması dikkat çekti.
![](https://i0.wp.com/www.airturkhaber.com/wp-content/uploads/2020/10/bulgar-su-25-yeni3.jpg?w=640&ssl=1)
8 uçakta da aynı boyamanın kullanılacağı açıklanırken, Bulgaristan’ın 6 adet Su-25 uçağını daha Belarus’a modernizasyon için gönderip göndermeyeceği ise belirsizliğini koruyor.
AirTürkHaber