Bulgaristan Ulusal Televizyonu BNT’nin yapımı olan “Hristiyan Nessebar’ın Manevi Aynası” belgeseliBrezilya, Gürcistan ve Portekiz’de düzenlenen üç prestijli uluslararası sinema festivalinde toplam dört ödüle değer görüldü.

Bulgaristan Radyosu Haber Merkezi’nden iş arkadaşımız İvo İvanov’un yazdığı senaryo üzerine çekilen belgeselin yönetmenliğini Misho Landjev, kamera yönetmenliğini ise Alex Samundji yaptı.

Belgeselde Bulgaristan’da böylesine büyük sayıda ayakta kalan Ortaçağ kilisesinin bulunduğu tek yer olan Nessebar anlatılmaktadır. Bu kadim tapınaklar, mimarisi, güzelliği ve günümüze kadar korunmuş olan duvar yazıları ile Karadeniz beldesi Nessebar’ın konuklarını hayretler içinde bırakıyor.

Nessebar kadim kentinin 1983 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine dahil edilmesininnedeni de buradaki kiliseler ve eski evler olmaktadır.

“Hristiyan Nessebar’ın Manevi Aynası” belgeseli, “Finisterra Brazil Film Art & Tourism Festivalinde din turizmi dalında birinci, belgesel dalında ise ikinci oldu. Portekiz’de yapılan “Finisterra Arrábida Film Art & Tourism” Festivalinde üçüncü seçilen belgesel, Gürcistan, Tiflis’te düzenlenen “Art & Travel International Film Festivalinde seyahatname dalında yine üçüncülüğe değer görüldü.

Reklamlar