Eski BSP milletvekili ve Stefan Yanev ile Gılab Donev’in geçici kabinelerinin sözcüsü Anton Kutev, Nova TV’de yaptığı açıklamada, yaklaşan seçimlerde devletin oy satın almayı diğer zamanlardan daha fazla kanıtlayabileceğine inanmadığını belirtti.

“Önceden de bu tür girişimler yapıldı. Sorun şu ki birilerini yakalıyoruz, diğerlerini ise genellikle serbest bırakıyoruz. Şimdi de aynı şey olacak; bazıları yakalanacak, diğerleri oy satın almakta serbest bırakılacak ve bu serbest bırakılanlar, %1 destekle girmeleri gereken parlamentoya aniden %5 ile girmiş olacak,” diye konuştu.

Kutev, “Savcılık, ülkedeki kilit davalar konusunda sessizliğini sürdürüyor,” diyerek net bir şekilde eleştiride bulundu.

Ona göre, bugüne kadar Delian Pevski’nin yaptığı hiçbir şeyi Ahmet Doğan’ın bilmemesi mümkün değil. “Bu, hangi DPS’yi seçeceğimiz konusunda çok önemli bir sorundur. Seçmen açısından, ahlaki olarak, bütün suçu Pevski’ye yükleyip, ‘Ben Doğan’ım ve temizim’ diyemezsiniz,” diye ekledi.

Anton Kutev, BSP’nin yaklaşan seçimlerde %4’ün altına düşme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. “Bunun olmasını kesinlikle istemiyorum. Korneliya Ninova, birkaç küçük istisna dışında, partinin neredeyse tamamı tarafından istenmeyen bir isim,” dedi.

Reklamlar