Рафет УЛУТЮРК

Изказването на Джевдет Чакъров по БТВ показва дълбокото разделение на политическата сцена в България и неразрешените проблеми, които продължават с години. Твърдението му, че е председател на ДПС (Движение за права и свободи), както и думите, които използва за подкрепа на това твърдение, разкриват както вътрешната борба в партията, така и мащаба на междупартийните конфликти.

Политически Хаос и Твърдения

Чакъров заявява, че е председател на ДПС и твърди, че сградата на партията и печатът са в техни ръце, но същевременно твърди, че партията им е открадната. Тези изказвания отразяват вътрешната борба в партията и в същото време правят впечатление като изявления, които накърняват доверието на обществеността. Политическа партия не се управлява чрез печат или табела; тя се управлява с доверието и подкрепата на народа, както и чрез демократични процеси. Изглежда, че Джевдет Чакъров пренебрегва този факт.

Амбицията за Депутатско Място

Чакъров демонстрира поведение, водено от желание за депутатско място, което оставя впечатление, че игнорира очакванията на народа и интересите на партията. Изглежда, че те се стремят към депутатска неприкосновеност. Ако не успеят да станат депутати, преминаването към друга партия се явява алтернатива. Но важният въпрос е: Защо не останахте в партията, за да се борите? Защо избрахте да избягате, вместо да продължите борбата? Необходимо ли е задължително да сте депутат, за да бъдете ефективен в политиката? Идеалите на партията и очакванията на народа не трябва да се ограничават само до заемането на определена позиция.

Отмяната на Изборите и Централната Избирателна Комисия

Чакъров твърди, че ще анулира изборите и че това решение е взето от Централната избирателна комисия, което показва или неразбиране на правните процедури, или опит да заблуди обществеността. Отмяната на изборите е процес, който изисква сериозни правни основания и подобно решение се взема от независими институции въз основа на обективни решения, а не по лична молба. Тези изявления създават впечатление, че Чакъров се опитва да манипулира ситуацията. Изглежда, че осъзнавайки, че няма да успеят, те се стремят да намерят изход чрез отмяна на изборите. Но не се притеснявайте – ще получите това, което заслужавате за всичко, което сте направили през последните 34 години. Каквото сте посяли, това ще пожънете. В нощта на изборите ще видим всички заедно каква полза сте донесли на народа.

Ролята на Държавата и Виковете на Чакъров

В изказването си Чакъров постоянно пита „Къде е държавата?“, изразявайки дълбоко недоверие към функционирането на държавата. Но тук се пропуска един важен факт: функционирането на държавата в България се основава на закони и демократични принципи. Използването на лични интереси или власт като оръжие срещу държавата отслабва демократичните процеси. Чакъров поставя въпроси за това кой стои зад дългогодишните проблеми, но не трябва да забравя, че той и неговата партия също са били част от тези процеси.

Въпросът с Извинението на Ахмед Доган

Чакъров споменава, че Ахмед Доган се е извинил на народа и че той самият също е поднесъл извинение. Въпросът е какво означават тези извинения и дали ще възстановят доверието на народа, е спорно. Само извинението не е достатъчно, за да се прикрият дългогодишните грешки и неправилното управление. Извинението може да бъде начало, но за решаването на проблемите са необходими конкретни действия. Извинението на Чакъров трябва да бъде свързано с поемане на отговорност, а не с опит за избягване на нея.

Сметката за 34 Години и Погледът към Бъдещето

В речта си Чакъров говори за случилото се през последните 34 години и за трудностите, които е изпитал народът. Но истинският въпрос е: Какво направи партията му и той самият през тези 34 години? Ако гласът на народа не е бил чут през всичките тези години, защо сега се появи?

В България служенето на демокрацията не е задължение само на един човек или партия. Политиците, които са пренебрегвали трудностите на народа в продължение на 34 години, не могат сега да твърдят, че ще защитават демократичните процеси, без да признаят миналите си отговорности и да се изправят пред тях.

Демокрацията и Доверието на Народа

Защитата на демокрацията в България не се осъществява чрез вътрешнопартийни конфликти, а чрез зачитане на волята на народа. Твърдението на Чакъров, че „ние ще защитим демокрацията“, изглежда като опит да се оправдаят и забравят страданията на народа през последните 34 години. Народът обаче вече не вярва на такива изказвания; той иска конкретни действия, реални реформи и политики, които защитават интересите му.

Заключение

Изказването на Джевдет Чакъров разкрива политическата криза в България и дълбокото разделение между партиите. Народът вече е уморен от политически манипулации, вътрешни борби и празни обещания. Демокрацията изисква управление, което зачита волята на народа, е прозрачно, справедливо и защитава интересите на гражданите. Политиците, които не са изпълнявали този принцип през последните 34 години, сега трябва да направят много повече, за да си възвърнат доверието на народа. България ще осигури своето демократично бъдеще само чрез управление, което уважава волята на своите граждани.

Последното предупреждение за Джевдет Чакъров

Джевдет Чакъров, твоята партия ДПС разби хиляди семейства, изгони хиляди хора от страната и раздели братя с братя за тези 34 години. В този период вие направихте всичко, което пожелахте, и унищожихте тези, които не бяха съгласни с вас. Но сега е ваш ред. Вече нищо няма да бъде същото. Това, което направихте, ще бъде разкрито едно по едно и божественото правосъдие няма да ви остави. Добре дошли в създадения от вас ад…

Reklamlar