Решение за бойкот на парламентарните избори
на октомври г 27 2024

МЯСТО: Централен офис на BULTÜRK

Уважаеми представители на медиите, скъпи граждани,
Днес сме се събрали тук, за да обявим решението на българските граждани с двойно гражданство в Турция да не гласуват и да бойкотират предстоящите предсрочни парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври 2024 г. Това решение е резултат от натрупаните с години несправедливости, разочарования, пренебрегнати права и игнорирани искания.
В продължение на цели 34 години българските граждани, живеещи в Турция, отиваха на избори с нови надежди. Въпреки трудните условия и всички пречки, ние изпълнявахме своето гражданско задължение. За съжаление, Ахмед Доган и неговият екип, които използваха турската идентичност за собствени цели и чиято агентурна дейност беше доказана, не направиха никакви конкретни стъпки нито за нашите сънародници в България, нито за българските граждани в Турция.
Предателят Доган е посещавал Турция само веднъж през последните 34 години. Този факт сам по себе си е достатъчен, за да поставим под въпрос неговата искреност. По време на изборните кампании изпращаха свои представители показно до вратите ни, но след изборите напълно ни забравяха. Тази незаинтересованост към проблемите и исканията на турската общност вече е неприемлива. Не показаха никакви усилия за защита на нашите права, нито за решаването на нашите проблеми.

Семействата ни, възрастните хора и сънародниците ни в България бяха напълно изоставени. Българските граждани, които пътуваха от Турция до България, не можеха да намерят дори един служител, който да им помогне с най-основните проблеми. Ахмед Доган и екипът му се появяват само по време на предизборни кампании, но след изборите напълно изчезват.
Сега с какво лице отново се изправят пред нас?

Такава безочливост, нахалство и неуважение към хората е рядкост в историята. По време на
изборите искат гласове от хората, но след това изчезват. Ахмед Доган и неговите съмишленици с какво лице отново се появяват? Подобно поведение е рядко срещано в световната политическа история.
Ахмед Доган години наред се хвалеше: „Имам два сарая, аз създадох тази партия.“ Но днес стана ясно, че нито сараите, нито партията наистина са негови. Беше изгонен от сараите, както и от партията. Сега е принуден да търси сътрудничество с други партии. Той е толкова безпомощен, уплашен и паникьосан, че не може да се бори дори в партията, която твърди, че е създал.
Истинската грижа на Ахмед Доган не е парите,той вече натрупа голямо състояние чрез корупция. Истинският му страх е да бъде подведен под отговорност за извършените корупционни действия и нарушения на правата.
Затова иска да се защити с имунитета на народен представител. Това състояние на паника ясно показва тежестта на престъпленията му, колко се страхува от хората и как отчаяно се опитва да избегне правосъдието.
Защо вече 34 години не е дадено право на избор?

Ахмед Доган предостави на турските граждани само правото да гласуват, но никога не обмисли възможността да им даде право да бъдат избирани.
Питам: защо Ахмед Доган, който искаше да държи хората ни в страх и да ги превърне в „избирателни роби“, не предостави на българските граждани в Турция правото да бъдат избирани?

Защото единственото му желаниебеше да получи гласове от Турция, да живее в лукс и да защитава собствените си интереси. Той игнорираше исканията на хората, открадна надеждите им и ги остави на произвола на съдбата.
Днес, Ахмед Доган, който унищожи Кърджали през последните 20 години, го върна назад и го превърна в село, с какво право може да бъде кандидат от Кърджали?
Кърджали е сърцето и центърът на турците в България. Но Доган и неговият екип години наред пренебрегваха тези свещени земи и са известни дори с това, че превърнаха турските гробища в пасища за животни. С каква смелост те могат да се кандидатират от този район? За да бъдеш кандидат от Кърджали, място с висока историческа и духовна стойност, е нужно нечувано безочие. Това е наистина върхът на наглостта.

Призив към нашите граждани в Турция
Уважаеми представители на медиите, скъпи съграждани, ние, турците от България, живеещи в Турция, се обръщаме към всички достойни турски и мюсюлмански братя: не гласувайте за Ахмед Доган. Всеки, който има чест и достойнство, не трябва да дава гласа си за него. Като сдружение, ние от БУЛТЮРК, решихме да бойкотираме тези избори и
да не гласуваме. Няма да подкрепим тези, които виждат представяните от нас турски граждани като втора категория хора. Нашата решителност ще продължи, докато не получим правото си да бъдем избирани.
Обръщаме се към всички политически партии в България: която партия предприеме стъпки да даде право на турците, живеещи в Турция, да бъдат избирани, и която ни представи достойни кандидати, ние ще я подкрепим.
Вече няма да се ръководим само от име или етническа принадлежност, а ще подкрепяме партии, които реално защитават интересите на турския народ.
Време е да застанем заедно срещу предателството на тези избори. Защо нашите деца, живеещи в Турция, да не могат да бъдат народни представители?
Всички сме били свидетели на това как Ахмед Доган години наред мами турския народ и потиска неговите надежди. Време е този човек да слезе от сцената. Всеки, който гласува за Доган, ще се съгласи с това предателство.
В изборния ден всеки, който даде своя глас за Доган, ще бъде съучастник в това предателство. Но не само Доган ще бъде вписан в историята, а и всички, които са сътрудничили с него. Те също ще бъдат записани като съучастници в това предателство. Тези избори ще бъдат повратен момент, в който ще се плати цената за предателството.
Нека сътрудниците на Ахмед Доган в нашата страна знаят, че рано или късно тяхната идентичност ще бъде разкрита и ще отговарят пред хората.
На тези избори нашите сънародници в Кърджали и други райони трябва да знаят добре, че е тяхно задължение да се изправят срещу предателите Епохата на Доган и подобните му трябва да приключи. В земята на последователите на Ахмед Ясеви, в Кърджали, вече е време да се сложи край на това предателство. Това ще бъде техният последен спирка.
Време е да оставим следа в историята: Нека на тези избори да дадем урок
на предателите.
Наказанието за онези, които са предали турския народ и сънародниците ни, ще бъде дадено на тези избори чрез урните или чрез бойкот. Трябва да застанем на страната на правдата и да се освободим от политиците, замърсили бъдещето ни с предателство.
Ние, българските граждани, живеещи в Турция, ще продължим да следим внимателно нашите права и ще се борим, докато не получим правото да бъдем избирани.
Обръщаме се към нашите братя в България: не гласувайте за предателя Доган! Дайте гласа си за когото искате, но не и за него. Тази борба е не само за днешния ден, но и за бъдещето, за нашите деца и внуци. За да живеят те в по-справедлив, равен и свободен свят, трябва да вярваме в тази кауза и да я следваме решително.
Най-ценният наследство, което ще оставим на бъдещите поколения, е една достойна борба и постигнатите права. Ето защо трябва да продължим да вървим по този път не само за себе си, но и за свободата и честта на следващите поколения. Повярвайте в това и нека заедно спечелим тази битка.
Правата не се дават, те се взимат! Ние сме готови. Защо нашите деца да не могат да станат депутати?

Ние сме напълно подготвени и решени за предстоящите избори

Рафет Улутюрк
Председател на сдружение
БУЛТЮРК

Reklamlar