Оя ДЖАНБАЗОГЛУ

Напоследък събитията в България създават сериозна несигурност и напрежение на политическата сцена. Разпространените твърдения, че Ахмед Доган и лидерите около него се опитват да получат подкрепата на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, допълнително усложняват политическата обстановка. Особено фалшивите видеоклипове, които циркулират в социалните мрежи, се явяват част от тази манипулация.

Фалшиви видеоклипове и манипулация

Споделеното в социалните мрежи видео твърди, че Ердоган подкрепя Доган и други кандидати, които той подкрепя. Въпреки това видеото е монтаж, направен с помощта на изкуствен интелект, и не отразява реалността. Видеото беше разпространено чрез профила “tezjanmeхmed” и изказваше твърдения, че Ердоган подкрепя ДПС. Въпреки това, „Halk TV“ опроверга тези твърдения, заявявайки, че водещият не е чел такъв текст и не е участвал във видеото.

Този вид фалшиви съдържания се правят с цел да повлияят на решенията на избирателите. Освен това е известно, че Турция не е допуснала Доган на своя територия. На Доган е забранено да влиза в Турция.  Защото той има връзки с старата комунистическа държавната сигурност. На предателя Ахмед ДОГАН, който няма право да влиза в Република Турция, как ще му бъде дадена такава подкрепа? Това е ясен показател, че Ердоган не подкрепя Доган. ТЕ ЛЪЖАТ НАРОДА НИ ОТ ТРИДЕСЕТ И ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

Лъжите, че “Българите взеха партията ни” и страхът от гражданска война

Страхувам се, че зад тази политическа манипулация може да стои намерението да се създаде среда на гражданска война в България. Изказванията на Ахмед Доган като “Българите взеха партията ни” могат да бъдат провокация, която заплашва общественото спокойствие. Такива изказвания могат да отворят дълбоки рани в обществото и да подготвят почвата за вътрешни конфликти. Ние сме длъжни да се противопоставим на тази опасност и да издигнем своя глас.

Изборни манипулации и ДПС

Оказва се, че Доган се опитва да манипулира чрез избирателите в Турция, за да спаси своето положение. АПС (Коалиция за справедливост и свободи) се стреми да сплаши избирателите в България и да създаде нова атмосфера на страх и насилие. Въпреки това, такива тактики на сплашване не дават очакваните резултати. Заплашването на хората с миналите събития само ще създаде социална травма.

В заключение, в тази среда на политическа несигурност и манипулация в България, трябва да се обединим като общество и да се борим за мир. Тези спорове, водени на база етническа принадлежност, са само знак, че ще загубим. Нека не забравяме, че докато не се движим в единство и сплотеност, няма да изложим само себе си, а и бъдещето на нашата страна на опасност. Няма да позволим това да се случи!

Reklamlar