Siyaset sahnesinde Ekaterina Zaharieva’ya yönelik “Politico” üzerinden yapılan saldırı, son derece üzücü, saygısız, tatsız ve ucuzdur! Bu, “Değişime Devam Ediyoruz” adı altında toplanan sözde liberallere özgü bir tavırdır. Bu insanlar gerçekten ALÇAKÇA hareket ediyorlar!

Bu durum, klasik anlamda siyasi bir alçaklık örneğidir! İş dünyasında, aşkta ya da siyasette olsun, gelecekte saygı ve fırsat elde etmek istiyorsanız, güvenilir ve öngörülebilir biri olmalısınız. Ancak alçaklık, sürdürülebilir bir başarı getirmez. Sadece kısa vadeli kazançlar sağlar ve uzun vadede tiksinti ve düşmanlık yaratır. Evet, politika esneklik gerektirir; fakat parti çıkarlarını savunmak ile alçaklık arasında koca bir uçurum vardır. “Değişim” adı altındaki bu hareket için en uygun ifade şu olabilir: “İnsanlar üzerine inşa eden, kum üzerine inşa eder.”

Bir arkadaşım, kısa süre önce bana “Baba” filminde geçen bir sözü hatırlattı: “İnsanlar üzerine inşa eden, kum üzerine inşa eder.” Bu cümle gerçekten doğru; PP/DB (Değişim Partisi ve Demokratik Bulgaristan) ile herhangi bir siyasi uzlaşma niyeti absürt bir durumdur! Bu insanlar defalarca ve hala göstermeye devam ediyorlar ki, güvenilmezler ve en kötü yanı ise eleştiriye bile kapalı alçaklar olmalarıdır. Alçaklık, ancak küçük ve önemsiz insanlara yakışır.

Alçaklığı strateji olarak tanımlayamazsınız! Boyko Borisov, seçimlerden sonra nasıl hareket edeceği konusunda oldukça zor durumda. Özellikle Kamala Harris kazanırsa. “Evet Bulgaristan”, PP’den net bir şekilde ayrılmayarak, yeni bir hata yaptı. Hristo İvanov’un geri çekilmesiyle “Evet Bulgaristan”ın, PP’nin saçma sapan işlerinin içinde kaybolma riski ciddi şekilde artıyor.

Kiril Petkov ve babası Petko’nun liderliğinde olan sözde “kentsel sağ”, Bulgaristan’da herhangi bir normalleşme olasılığını yok ediyor. Sonunda GERB, Bulgaristan’ın sürdürülebilir bir hükümet kurabilmesi için Radev’in desteklediği bir parti ya da vekilin ortaya çıkmasını beklemek zorunda kalabilir! Şu anda geçici hükümetlerin varlığı, böyle bir fikrin provası gibi görünüyor. Ancak Radev, eğer mümkünse, Borisov’u zayıflatmak için her türlü fırsatı kullanacaktır. Yargı reformu konusundaki hukuki oyunlar, PP/DB’nin sonunu getirdi.

Bu seçimlerde, bunun geri dönüşü olmayan bir nokta olduğunu anlayacaklar. Radev’e alan açıyorlar! Onların başarısızlıkları, alçaklıkları, kafalarındaki kaos, bariz beceriksizlikleri ve özellikle, klikalarının dışındaki herkese duydukları bitmeyen düşmanlık – bunların hepsi Radev’in partisi için uygun bir zemin oluşturuyor.

Radev’in güçlü bir projesinin henüz olmamasının tek nedeni, yapıların organizasyonu ve aday seçiminde ona güvenen kişilerin, çevresindeki diğer zayıf halka kadar beceriksiz olmasıdır. Radev, mükemmel bir ortamda; hatta Kader tarafından davet edilmiş gibi. Ancak dramatik bir şekilde eksik olan şey, en önemli olanı: Etrafında akıllı ve yetkin bir insan kaynağı. Bu eksiklik, daha yolun başında onu yok ediyor.

Reklamlar