Ахмед ЧОЛАК

Краят на Ахмет Доган и справедливостта в политиката

В последните дни се засилва впечатлението, че Ахмет Доган е на финала на политическата си кариера. Тази ситуация, отекнала в социалните медии, има потенциала да бъде повратна точка за него. По-конкретно, разпространението на фалшиво съдържание за Тайип Ердоган, подкрепящ Доган, се явява като отражение на гнилата точка, до която е стигнала политиката.

Напомняме, че острите критики, написани от Доган, когато Ердоган беше първи кандидат за президентн Република Турция изглежда са забравени с времето. Забравата обаче не премахва въздействието на тези тежки думи от миналото. Незабравимо е, защото в този свят всеки трябва да се сблъска с последствията от действията си. Божественото правосъдие винаги намира своята награда рано или късно. Изглежда Ахмет Доган ще трябва да плати цената за досегашната си позиция и действия.
Сега, пренебрегвайки позицията на Реджеб Тайип Ердоган, когато му се противопостави, той се опита да използва гласа си измамно. Това не е просто политически колапс; Това също е отражение на неговия характер. Животът работи на принципа, че “Ще пожънеш това, което посееш” . Като вземем предвид колко семейства е разделил и колко живота е унищожил, е ясно, че той ще трябва да се изправи пред последствията от тези действия.

27 октомври не е дата само за Доган; може би символизиращо края на политическата му кариера. Той знае това вътре в себе си и този факт прави борбите му още по-очевидни. Въпреки че мобилизира всички средства, той трябва да разбере, че тези усилия няма да дадат резултат.

В крайна сметка подобни сривове в политиката разкриват колко вредни могат да бъдат не само отделните хора, но и обществата. Сега е време да кажем “сбогом”. Ахмед Доган ще трябва да плати цената за миналите си действия и грешни изчисления. Справедливостта на политиката в крайна сметка се разкрива и възстержествува.

Reklamlar