Рафет УЛУТЮРК

Равносметка за 34 години: Лидерство или Опортюнизъм?
Въодушевените изявления на председателя на Балгьоч проф. д-р Емин Балкан могат ли да бъдат знак за политическото пробуждане на турците в България, или по-скоро са проява на непоследователност, която пренебрегва грешките от миналото? Отговорът на този въпрос изисква по-задълбочен поглед върху последните 34 години на турското общество в България, и най-вече върху съществуването на ДПС.

Целта на създаването на Балгьоч и наследството на Мюмюн Генчоглу
Балгьоч е създадена през 1985 г., по време на периода на смяна на имената в България, под ръководството на Мюмюн Генчоглу. Тази историческа връзка предполага, че сдружението би трябвало да бъде водещ защитник на турската идентичност и права. Но днес не можем да не се запитаме дали Мюмюн Генчоглу почива спокойно в гроба си.

34-годишното мълчание на Балгьоч: Безвъзмездната подкрепа за ДПС
Сдружението Балгьоч дава безвъзмездна подкрепа на ДПС вече 34 години. Нима не сте тези, които през цялото това време насочвате хората да гласуват за ДПС? Ръководителите на Балгьоч не разбраха ли за тези 34 години какво всъщност представлява ДПС? През всички тези години дадохте ли си труда да предложите поне веднъж млад човек за депутат или да отворите път за някого? В България бяха назначени министри, заместник-министри, областни управители и техни заместници. Един от тях предложихте ли? Нима няма нито един честен и достоен човек за тези длъжности в България? Или просто не ви хрумна или не ви интересува ?
През всички тези 34 години тази подкрепа не донесе никаква полза нито на вас, нито на турската общност в България. Време е да се намерят отговори на тези въпроси и да се види истината.

Забравената турска идентичност на изборите през 2011 г.
През 2011 г., когато се появи първият кандидат за президент на България от турски произход, вие, от Балгьоч и други организации, вместо да защитите турската идентичност, насочихте гласовете на избирателите в Турция към кандидата на Българската комунистическа партия (БКП), сега Българската социалистическа партия (БСП) – Ивайло Калфин. Мислехте ли, че това ще бъде забравено? Действията ви ще излязат наяве едно по едно. Всеки ще пожъне това, което сте посяли, няма друг начин. Онези, които тогава подкрепяха комунистите, не могат днес да се изявяват като защитници на турския национализъм. Паметта ще бъде освежена, а миналото ще бъде напомнено. Няма бягство.

Подкрепа за расистки партии в България: Случаят с ОКЗНИ и Първанов
По това време вие подкрепихте кандидата на БСП за президент Първанов и допринесохте за избирането на расист като него за президент. Тогава сякаш бяхте забравили турската си идентичност, а сега изведнъж ли я помните? Вие два пъти избрахте за президент Първанов, лидера на расистката партия ОКЗНИ, с турски гласове на президентския пост вие го избрахте. Хората, които подкрепяха тази ситуация, сега ли се изявяват като защитници на турската идентичност? Днес размахвате националистически лозунги, но кой ще ви повярва? Нали Балгьоч беше сред организациите, които насърчаваха подкрепата за този расистки кандидат? Вие организирахте хората по избирателните секции и карахте хората да гласуват за него пред очите на всички. Днес отново се опитвате да водите хората след един предател Ахмед ДОГАН Нямате ли никакъв срам?

Сега ще кажете, че не сте знаели, че Първанов е председател на расистка партия ОКЗНИ? Да, тези, които не говорят български или не четат, винаги намират оправдания, но оправданията на ръководители като вас вече не се приемат на сериозно. Заблудихте обществото и направихте грешки, като подкрепихте расист. Излязохте ли да се извините на хората? Не. И до днес не поемате отговорност за тези грешки, а вместо това обвинявате другите.

Ахмед Доган и връзките му с дълбоката държава и подземният свят : Светът знае, вие не?

Не знаехте и това ли? Вече 34 години подкрепяте безвъзмездно ДПС, въпреки че връзките на Ахмед Доган с дълбоката държава и държавна държавна сигурност ДС на България бяха разкрити през 1992 г. Навсякъде беше написано и казано, че Ахмед Доган е агент на ДС, ” и малките деца го чуха и разбраха , но вие явно не сте.

Днес излизате с оплаквания, че “дълбоката държава поема контрола върху турската партия”. Но нима тази партия не беше основана от българското разузнаване ДС ? И това ли не знаете? През онези години и след това тези истини бяха ясно написани в пресата, но вие ги пренебрегвахте. Дали защото не разбирате български и сте пропуснали тази важна истина? Или просто не искате да разберете? Книги, статии и документи изрично описваха лоялността на Ахмед Доган към държавата, но вие мълчахте. Днес в архивите най-много документи има срещу предателя Ахмед Доган. Той оказваше натиск върху хората, противопоставящи се на ДПС в България, а те бягаха в Европа, за да се спасят. Тогава също мълчахте. Когато руски самолет беше свален, Доган открито показа своята страна, но бие отново мълчахте.

Сега, дори и да се опитвате да говорите, вече няма полза. Истините излизат наяве и повече не можете да криете боклука под килима. Народът ще ви държи отговорни за всичко. Народът знае кой кой е, и всички тези истини ще излязат наяве.

Мълчанието на Ахмед Доган: Лидерска криза
Ахмед Доган е в неизвестност вече 20 дни, а вие отново мълчите, когато лидерството му трябва да бъде поставено под въпрос. Колко пъти Ахмед Доган е посещавал вашето сдружение? Колко пъти е идвал в Турция този така наречен лидер на турската партия? Сигурно и това не знаете. Изправихте ли се пред хората и казахте ли истината? Не, защото преди изборите само неговите представители идваха, даваха ви няколко заповеди и вие ги изпълнявахте без въпроси. Организациите в Турция никога не са се интересували истински от турците, живеещи в България, и това вече всички го знаят и виждат.

Ето защо турците в България вече не вярват на турските организации в Турция, а дори изпитват гняв към тях. Защото никой не защити правата на тези хора, те бяха изоставени. Вие Балгьоч обаче продължихте да следвате предателя Ахмед Доган.

Но тази ера на лъжи свърши.

Маските паднаха, истините излязоха наяве. Времето за измама на турското общество в България приключи. Ръководителите на Балгьоч, Емин Балкан и хора като него вече трябва да защитават истинския турски народ. Години наред продължаващият опортюнизъм не донесе никаква полза на това общество и няма да донесе и занапред.

Турско-български отношения: Избягване на конфликти

Не забравяйте, че да се злепоставя българският народ не е решение. Опитите да се разпалят турско-български конфликти са грешен път. Това Ахмед Доган правеше години наред; представяше себе си като защитник на етническия мир в България. Тази лъжа му служи добре в продължение на 34 години, но вече не действа. Българите също са наши братя. Ако ще се води борба, то тя трябва да бъде в интерес на народа и за България а не на предателя Ахмет Доган.

Защо тази борба не се водеше в защита на основните права на народа, особено правото на избор? Защо тези които смениха имената и убиха хората не се наказаха а имената на турците все още стоят в българските архиви на български? Защо не се смениха всички имена които са смененп от 1970 година насам. А хората отидоха сами да си сменят имената. Тези въпроси са висяли във въздуха години наред, докато писанията, че Ахмед Доган управлява България зад кулисите, са се разпространявали на широко.

Защо тогава не бяха зададени тези въпроси?

Истинското лидерство е да се зададат тези въпроси и да се води тази битка. Но вие в Балгьоч и вашите подобни не показахте тази смелост. Слугите никога не могат да бъдат лидери. По онова време трапезите бяха твърде сладки и вие не искахте да развалите този ред. Личните ви интереси надделяха…

Днес лозунгът на Пеевски е следният:

“ДПС без ДС“.

Днес Емин Балкан казва: “Дълбоката държава завзе партията”.

А Пеевски заявява: “ДПС без Дълбоката държава”. Сега, когато списъците бъдат разгледани, ще стане ясно кой е прав и кой не.

Но народът вече се събуди. Пред вас вече не стои старият народ от 1980 те години.

Никой вече не вярва на празни обещания и хората очакват от вас истинско лидерство. Но вие не разбрахте това през последните 34 години, и не очакваме да се промените и сега. Народът отбелязва всичко, и на 27 октомври ще ви даде заслуженото.

В заключение, нашите предци винаги са казвали да се пазим от тези, които са се отказали от вярата си, Пази се от тези, които са слязли от планината и от новобогаташите. Ето това е същината на този текст.

Тази статия разкрива непоследователността на Балгьоч от миналото и как ДПС е заблуждавала турското общество в продължение на години. Нека истината излезе наяве, за да пожъне всеки това, което е посял…

Времето свърши, нека божественото правосъдие възтържествува…

Reklamlar