Рекордните над 120 кг злато задържаха митничари на “Капитан Андреево”. Иззети са златни кюлчета, накити и слитъци. Шофьорът, който е български гражданин, е задържан и му е повдигнато обвинение.

Представители на Окръжната прокуратура в Хасково, Агенция “Митници”, ДАНС, МВР и “Гранична полиция” дадоха брифинг по случая.

Вчера прокуратурата е привлякла като обвиняем 47-годишен български гражданин за опит да пренесе през границата множество предмети от златни изделия. Предметът на контрабандатата е в особено големи размери. Стойността на златните предмети е над 10 милиона лева.

Тайникът, в който са съхранявани златните предмети, е бил изключително добре маскиран в автомобила. Часове е отнело на разследващите да стигнат до него, разясни министърът на вътрешните работи, пердава БНТ.

“Златните кюлчета са с изключително високо съдържание и от различен грамаж. Става въпрос за от предмет на контрабанда, който е бил укрит в автомобил с българска регистрация. Гражданинът е задържан. Предстои да му бъде внесено искане за задържане под стража”, заяви окръжният прокурор.

Георги Георгиев, зам.-председател на ДАНС, каза, че каналът е в полезрението на органите от няколко месеца. Шофьорът муле съдейства на институциите в хода на разследването. С него в колата е имало още един мъж с българско и турско гражданство.

Толкова злато на “Капитан Андреево” не бяха хващали, арестуван е българин СНИМКА

Безценната стока, която възлиза на над 10 млн. лв. е била ограбвана от изстрадалото българско и мюсюлманско население, което повече от 3 десетилетия сляпо вярваше на Доган.

Според наша информация дълги години златото се е съхранявало в специални трезори в Сараите на Доган. БЛИЦ бе първата медия, която разкри, че Доган е разполагал с блиндиран тайник в имението си в Бояна, в който е трупал несметни количества пари, часовници и бижута.

ВИДЕО разкрива в какъв лукс е живял Доган в сараите в “Бояна”

Нашите сънародници вече се запознаха подробно с луксозния начин на живот на Ахмед Доган, разбраха и за специалния апартамент за секс удоволствия, в който са се глезили Доган и неговите дерибеи.

Държавните органи първоначално откриха двата майбаха на Доган, които му бяха подарени от Румен Гайтански- Вълка и бяха паркирани в гаража в Росенец.

Полицията се натъкна и на яхтата, на която Сокола е разпускал в компанията на елитни жрици на любовта. Днес излезе и скритото златно съкровище на Доган, а в най-скоро време сигурно ще бъдат издирени и милионите му.

Българския народ ще научи и още много истини от миналото и настоящето на “политика”, който в продължение на 34 години се опита да монополизира страховете им.

 

Reklamlar